Cheesecake cu lamaie si biscuiti
PrinteazaCheesecake cu lamaie si biscuiti din: unt, zahar, crema de branza, lamai, biscuiti, vanilie, oua, frisca, capsuni.
Blat:
- 300 g biscuiţi digestivi
- 100 g unt
- 1 lingură zahăr
- coaja de la 2 lămâi
Cremă:
- 500 g cremă de brânză
- sucul de la 2 lămâi
- 2 fiole esenţă de vanilie
- zahăr pudră după gust
- 100 g amidon alimentar
- 5 ouă
- 250 ml frişcă lichidă
- 400 g căpşuni
- 2-3 linguri zahăr
- 1 plic Tort-Gelee
Mod de preparare:
Blat: se amestecă biscuiţii măcinaţi cu zahărul, coaja de lămâie şi untul topit; se încrustează pe fundul unei forme de tort tapetate cu hârtie de copt şi unse cu puţin ulei. Se coace 10 minute la cuptorul preîncălzit la 180°C; se scoate şi se lasă să se răcească.
Se introduce tava mare de aragaz în cuptor, la încins.
Cremă: se amestecă brânza cu zahărul pudră, vanilia şi zeama de lămâie. Se înglobează pe rând ouăle, apoi amidonul şi la sfârşit frişca bătută lejer.
Se toarnă crema peste blat şi se dă la cuptorul preîncălzit, iar în tava mare se pun 500 ml apă clocotită. Se lasă la cuptor 90 minute, la fiecare 30 de minute, se mai pune câte o cană de 500 ml de apă clocotită.
Se lasă să se răcească şi se dă peste noapte la frigider.
Se fierb puţin căpşunile cu zahăr, până lasă zeamă. Se stinge focul şi se înglobează gelatina hidratată în 5 linguri de apă rece. Se toarnă jeleul deasupra tortului şi se lasă să se întărească.
Pofta buna!