Cheesecake cu lamaie
PrinteazaCheesecake cu lamaie din: biscuiti, unt, iaurt, mascarpone, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie.
- 120 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 30 g unt
- 500 ml iaurt bine scurs
- 200 g mascarpone
- 60 g zahăr
- 3 ouă
- o lingură suc de lămâie
- o lingură coajă de lămâie galbenă sau verde
Mod de preparare:
Se macină biscuiţii pentru a obţine un praf fin, se topeşte untul şi se toarnă peste biscuiţi.
O formă cu pereţi detaşabili se tapetează cu hârtie şi se pune amestecul de biscuiţi. Se îndeasă bine cu fundul unui pahar sau cu dosul unei linguri pentru ca baza să fie cât mai compactă.
Se dă la frigider şi, între timp, se pregăteşte crema prin amestecarea ingredientelor până ce se obţine o compoziţie omogenă. Se pune peste baza de la frigider.
Se coace 35-40 de minute, se dă la răcit si apoi se lasă 24 de ore la frigider.
Cheesecake cu lamaie
Pofta buna!