Cheesecake cu lime si sos de merisoare
PrinteazaCheesecake cu lime si sos de merisoare din: biscuiti, unt, lapte, crema de branza, smantana, lime, merisoare, zahar, amidon.
- 140 g de biscuiţi digestivi, rupţi în bucăţi mari
- 75 g de unt, topit
Pentru umplutura:
- 300 g de lapte condensat
- 200 g cremă de brânză
- 150 ml smântână pentru frişcă
- coaja de la 3 limes, rasă fin, plus extra, pentru servit
- 3 linguri zeamă de lime
Pentru sosul de merisoare:
- 200 g de merişoare congelate
- 100 g de zahăr
- 1 lingură amidon de porumb
Mod de preparare:
Tapetează o formă de 900 g cu o folie mare de aluminiu. Aşaz-o pe baza formei şi pe margini, lăsând un excedent pe margini.
Pune biscuiţii într-o pungă rezistentă şi zdrobeşte-i cu un sucitor. Amestecă-i cu untul şi aşază-i în tava preparată dinainte, presându-i bine pentru a forma un strat uniform.
Refrigerează baza cât timp prepari umplutura.
Cu un mixer la putere medie, bate laptele condensat, împreună cu crema de brânză şi frişca, până obţii o cremă groasă şi fină. Adaugă coaja rasă şi zeama de lime, şi continuă să baţi până când crema devine aerată şi puţin mai moale.
Transferă crema peste baza de biscuiţi. Acoper-o uşor cu folia de aluminiu excedentară şi împacheteaz-o astfel încât să elimini cât mai mult aer.
Impacheteaz-o într-un alt strat de folie de aluminiu, pune-o într-o pungă pentru congelator şi congeleaz-o peste noapte.
Pentru sosul de merişoare, pune merişoarele, zahărul şi 150ml de apă rece într-o cratiţă mică, şi dă-l în clocot la foc mic.
Găteşte-l 5 minute, amestecând ocazional, până când merişoarele s-au înmuiat, dar îşi menţin forma. Amestecă amidonul cu 2 linguri de apă rece până când obţii o pastă fină, apoi adaug-o peste fructe şi amestecă.
Fierbe sosul alte 2 minute, amestecând continuu. Lasă-l la răcit, acoperă-l şi refrigerează-l.
Răstoarnă prăjitura congelată pe un platou şi las-o să se dezgheţe timp de 30 de minute, apoi îndepărtează folia de aluminiu, încălzeşte sosul de merişoare şi, cu o lingură, transferă-l peste cheesecake.
Pofta buna!