Cheesecake cu migdale
PrinteazaCheesecake cu migdale din: faina, drojdie, lapte, zahar sau miere, oua, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, coaja de lamaie, caise si fulgi de migdale.
- 500 g făină
- 1 pachet de drojdie uscată
- 250 ml lapte
- 80 g zahăr sau miere
- 3 ouă
- 100 g unt topit şi răcit
Pentru umplutura:
- 750 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 125 g zahăr
- 1 plic de budincă de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- 2 linguri cu lapte
Mod de preparare:
Amesteca drojdia cu puţin lapte, o lingură cu zahăr sau de miere şi trei cu făină. Lasă compoziţia la dospit, după care adaugă untul, restul de lapte, făină, zahăr sau miere. Lasă la dospit pentru 45 de minute.
Amestecă brânza cu gălbenuşurile, zahărul, praful de budincă, coaja rasă de lămâie. Bate albuşurile foarte bine şi încorporează-le în cremă.
Unge o tavă de copt cu ulei şi presară făină deasupra. împarte aluatul dospit în două bucăţi egale şi întinde-le cu sucitorul, pe o suprafaţă pe care ai presărat făină.
Pune una din foile de aluat în tava unsă şi tapetată, astfel încât să acopere şi să treacă de marginile acesteia, întinde umplutura şi acoperă cu a doua foaie.
Imbină cele două foi de aluat la margini şi acoperă prăjitura cu jumătăţi de caise decojite. Presară fulgi de migdale şi dă la cuptor 45-50 de minute.
Las-o să se răcească înainte de servire.
Poftă bună!