Cheesecake cu mure
PrinteazaCheesecake cu mure din: unt, biscuiti, ricotta, crema de branza, frisca, vanilie, zahar, gelatina, mure.
Pentru bază:
- 400 g biscuiti
- 100 g unt
Pentru crema de brânză:
- 500 g ricotta
- 200 g cremă de brânză
- 200 ml frişcă lichidă
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 150 g zahăr pudră
- 15 g gelatină praf
- 200 g mure
Pentru topping:
- 150 g mure + 50 g pentru decor
- 3 linguri din crema de mai sus (finală)
- 30 g zahăr pudră
- 5 g gelatină praf
Mod de preparare:
Blat: amestecăm biscuiţii zdrobiţi împreună cu untul topit până se omogenizează. Punem biscuţii într-o formă cu pereţi detaşabili, încrustând bine.
Dăm forma la rece aproximativ 20 minute, timp în care pregătim crema de brânză.
Crema de brânză: amestecăm brânzeturi-le cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie, apoi înglobăm frişca bătută separat. Pasăm cu blenderul vertical fructele. Putem să strecurăm pentru a folosi doar sucul lor, sau le punem cu totul, în funcţie de gust.
Adăugăm gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe pachet.
Punem deoparte 3 linguri din compoziţie, iar restul aşezăm peste blatul din biscuiţi; nivelăm şi dăm la rece cât pregătim toppingul. Crema păstrată se amestecă împreună cu 150 g fructe pasate cu zahăr.
Se dizolvă 5 g gelatină în 2-3 linguriţe de apă, apoi o punem la bain-marie până se dizolvă complet (devine lichidă) -în acest moment se ia de pe foc şi se mixează rapid cu crema de brânză.
Decorăm cu fructe şi dăm tortul la rece peste noapte.
Pofta buna!