Cheesecake cu prune in ciocolata
PrinteazaCheesecake cu prune in ciocolata din: faina, migdale, cacao, zahar, ou, sare, branza, oua, lapte, praf de copt, lamaie, prune, ciocolata, flori de zahar.
Pentru blat:
- 100 g făină
- 50 g migdale măcinate
- 20 g cacao
- 50 g zahăr
- 1 ou
- 100 g unt sare
Pentru umplutura:
- 750 g brânză
- 4 ouă
- 1 pachet cu praf de budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 1 lingurijă cu praf de copt
- 1 lingură cu zeamă de lămâie
Pentru decor:
- 4-5 prune
- 150 g ciocolată cu lapte
- 100 g zahăr pudră
- 2-3 linguri cu zeamă de lămâie
- flori de zahăr
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru blat şi tapetează cu această compoziţie o formă de tort cu pereţi detaşabili (cu diametrul de 22 cm). Dă la rece.
Pentru umplutură, separă ouăle şi amestecă gălbenuşurile cu brânza, praful de budincă şi cel de copt, laptele şi zahărul. Adaugă zeama de lămâie şi încorporează albuşurile bătute spumă.
Toarnă compoziţia peste blat şi dă la cuptor pentru o oră. între timp, topeşte ciocolată pe baie de aburi şi dă-o deoparte, căt să se răcorească un pic.
Taie prunele în bucăţi potrivite şi trece-le prin ciocolata topită. Lasă-le pe un grătar, să se zvănte. Amestecă zahărul pudră cu zeama de lămâie.
Scoate prăjitura din cuptor, las-o să se răcească, decorează cu prune în ciocolată, flori de zahăr şi glazurează cu amestecul de zahăr pudră şi zeamă de lămâie. Dă la rece câteva ore.
Cheesecake cu prune in ciocolata
Pofta buna!