Cheesecake cu vişine şi ciocolată neagră
PrinteazaCheesecake cu vişine şi ciocolată neagră din: biscuiti cu cacao, unt, crema de branza de vaci, zahar pudra, oua, ciocolata neagra, visine.
- 170 g biscuiti cu cacao
- 75 g unt topit
- 450 g crema de branza de vaci sau ricotta
- 75 g zahar pudra
- 2 oua
- 200 g ciocolata neagra topita
- 450 g visine fara samburi
Mod de preparare:
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul topit; se aşază în tavă. Se dă la frigider 30 min. Se bate brânza cu zahăr, cu mixerul. Se încorporează pe rând ouăle, apoi ciocolata neagră, topită şi răcorită. Se adaugă vişinele şi se amestecă uşor.
Se toarnă în tavă si se coace 50 min. Se lasă să se răcească cu uşa cuptorului deschisă, 2-3 ore. Apoi se dă la frigider minimum 3 ore, cel mai bine peste noapte. Se scoate din frigider cu 30 min. înainte de servire şi se lasă să se odihnească la temperatura camerei.
Pofta buna!