Cheesecake de piersici si zmeura

Printeaza

Cheesecake de piersici si zmeura din: biscuiti, unt, gelatina, lamaie, branza, zahar, zmeura, piersici.

Ingrediente:Cheesecake_de_piersici_si_zmeura

  • 150 g biscuiţi de ovăz cu ciocolată neagră, zdrobiţi
  • 60 g unt

Pentru umplutura:

  • 10 g gelatină
  • coaja şi sucul de la 1 lămâie
  • 2×200 g cremă de brânză, la tub
  • 250 g ricotta
  • 4 linguri cu zahăr pudră

Pentru topping:

  • 200 g zmeură
  • 2 linguri cu zahăr pudră
  • 2 conserve cu piersici feliate, din compot, scurse

 

Mod de preparare:

Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu untul moale, cu mâna. Presează compoziţia la baza formei de tort. Lasă la frigider cel puţin 20 de minute.

Intre timp, pregăteşte umplutura. Dizolvă gelatina în apă rece, timp de 10 minute. Amestecă bine coaja de lămâie cu crema de brânză, ricotta şi zahărul.

Pune sucul de lămâie într-o tigaie mică cu gelatina scursă şi încălzeşte până când gelatina s-a dizolvat. Toarnă compoziţia peste crema de brânză, întinde crema peste biscuiţi şi lasă la rece câteva ore, până se întăreşte.

Mixează jumătate din cantitatea de zmeură cu zahărul pudră, apoi dă compoziţia prin sită, pentru a obţine un piure.

Scoate prăjitura din formă. Cu lingura, toarnă piure deasupra, aranjează feliile de piersică şi adaugă restul de zmeură.

Cheesecake de piersici si zmeura

Cheesecake_de_piersici_si_zmeura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.