Cheesecake dietetic cu fructe de padure
PrinteazaCheesecake dietetic cu fructe de padure din: biscuiti, fulgi de ovaz, unt, branza de vaci, smantana, zahar, amidon, lamaie, vanilie, oua, fructe de padure.
- 150 g biscuiţi digestivi
- 100 g fulgi de ovăz
- 60 g unt
- 1 kg brânză de vaci cremă dietetică
- 200 g smântână
- 100 g zahăr tos
- 2 linguri amidon
- zeama de la 1/2 lămâie
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 2 ouă
- amestec de fructe de pădure pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/170 C. Zdrobeşte biscuiţii şi fulgii de ovăz într-un procesor.
Topeşte untul la foc mic şi combină cu biscuiţii. Aşază amestecul într-o formă de blat de fort rotundă de 20 cm unsă cu unt şi tapetată cu hârtie. Presează într-un strat uniform.
Combină cu ajutorul telului electric brănza de vaci, smântână, zahărul, amidonul, zeama de lămâie, esenţa de vanilie. Apoi încorporează ouăle şi toarnă compoziţia în formă. Nivelează suprafaţa şi dă la cuptor 15 min.
Micşorează temperatura la 190 C şi lasă la cuptor încă 30 min. Lasă să se răcească şi dă la rece 2 ore sau peste noapte.
Serveşte ornat cu amestec de fructe de pădure.
Pofta buna!