Cheesecake cu jeleu de pepene rosu

Printeaza

Cheesecake cu jeleu de pepene rosu din: piscoturi, lapte, crema de branza, zahar, esenta de vanilie, frisca, gelatina, pepene, apa.

Ingrediente:Cheesecake cu jeleu de pepene rosu

Pentru baza:

  • 200 g pişcoturi de şampanie
  • 200 ml lapte rece

Pentru crema:

  • 375 g cremă de brânză
  • 1/2 ceaşcă cu zahăr
  • 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
  • 200 ml frişcă, bătută
  • 2 pliculeţe cu gelatină

Pentru jeleu:

  • 1/2 pepene roşu, mic
  • 100 ml apă fiartă
  • 2 pliculeţe cu gelatină

 

Mod de preparare:

Tapetează cu folie o formă de tort. înmoaie pişcoturile în lapte şi tapetează baza.

Pune crema de brânză, zahărul şi vanilia într-un bol şi mixează-le cu ajutorul unui mixer de mână. Adaugă frişca bătută şi omogenizează.

Dizolvă gelatina în 100 ml apă fiartă. Amestec-o cu crema de frişcă. Toarnă compoziţia peste pişcoturi şi dă la rece pentru 3-4 ore.

Taie miezul pepenelui în bucăţi, curăţă-l de seminţe şi pasează-l într-un blender.

Dizolvă gelatina în apă caldă, apoi amestec-o cu piureul de pepene. Lasă compoziţia să se răcească puţin, apoi întinde-o deasupra cremei. Lasă tortul la rece peste noapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.