Cheesecake cu jeleu de pepene rosu
PrinteazaCheesecake cu jeleu de pepene rosu din: piscoturi, lapte, crema de branza, zahar, esenta de vanilie, frisca, gelatina, pepene, apa.
Pentru baza:
- 200 g pişcoturi de şampanie
- 200 ml lapte rece
Pentru crema:
- 375 g cremă de brânză
- 1/2 ceaşcă cu zahăr
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
- 200 ml frişcă, bătută
- 2 pliculeţe cu gelatină
Pentru jeleu:
- 1/2 pepene roşu, mic
- 100 ml apă fiartă
- 2 pliculeţe cu gelatină
Mod de preparare:
Tapetează cu folie o formă de tort. înmoaie pişcoturile în lapte şi tapetează baza.
Pune crema de brânză, zahărul şi vanilia într-un bol şi mixează-le cu ajutorul unui mixer de mână. Adaugă frişca bătută şi omogenizează.
Dizolvă gelatina în 100 ml apă fiartă. Amestec-o cu crema de frişcă. Toarnă compoziţia peste pişcoturi şi dă la rece pentru 3-4 ore.
Taie miezul pepenelui în bucăţi, curăţă-l de seminţe şi pasează-l într-un blender.
Dizolvă gelatina în apă caldă, apoi amestec-o cu piureul de pepene. Lasă compoziţia să se răcească puţin, apoi întinde-o deasupra cremei. Lasă tortul la rece peste noapte.
Pofta buna!