Cheesecake cu lamaie

Printeaza

Cheesecake cu lamaie din: biscuiti, unt, iaurt, mascarpone, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie.

Ingrediente:

  • 120 g biscuiţi sfărâmicioşi
  • 30 g unt
  • 500 ml iaurt bine scurs
  • 200 g mascarpone
  • 60 g zahăr
  • 3 ouă
  • o lingură suc de lămâie
  • o lingură coajă de lămâie galbenă sau verde

 

Mod de preparare:

macină biscuiţii pentru a obţine un praf fin, se topeşte untul şi se toarnă peste biscuiţi.

O formă cu pereţi detaşabili se tapetează cu hârtie şi se pune amestecul de biscuiţi. îndeasă bine cu fundul unui pahar sau cu dosul unei linguri pentru ca baza să fie cât mai compactă.

dă la frigider şi, între timp, se pregăteşte crema prin amestecarea ingredientelor până ce se obţine o compoziţie omogenă.

pune peste baza de la frigider.

coace 35-40 de minute, se dă la răcit si apoi se lasă 24 de ore la frigider.

 

Cheesecake cu lamaie

Cheesecake_cu_lamaie

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Lichior de Cireșe (Vișinată)

Lichior de Cireșe (Vișinată) – este una dintre băuturile tradiționale românești cele mai apreciate. Această băutură dulce și aromată este perfectă pentru a fi savurată în momentele speciale, alături de prieteni și familie. Prepararea lichiorului de cireșe este un proces relativ simplu, dar care necesită răbdare pentru a permite fructelor și alcoolului să se infuzeze […]

Salată de icre de cod

Salată de icre de cod – un preparat tradițional și elegant, perfect pentru a impresiona oaspeții cu un aperitiv rafinat. Această rețetă combină icrele de cod, cunoscute pentru textura lor delicată și gustul subtil, cu ingrediente simple pentru a crea o salată fină și savuroasă. Prepararea acestui fel de mâncare necesită atenție și delicatețe, dar […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.