Cheesecake cu mere şi caramel
PrinteazaCheesecake cu mere şi caramel din: biscuiti digestivi, unt, branza de vaci, zahar pudra, oua, esenta de vanilie, malai, amidon alimentar, smantana, caramele, unt, mere, zahar brun, scortisoara.
blat:
- 200 g biscuiti digestivi
- 100 g unt moale
umplutura:
- 400 g branza de vaci de consistenta cremoasa
- 150 g zahar pudra
- 3 oua
- esenta de vanilie
- 1 lingura malai
- 1 lingura amidon alimentar
- 100 ml smantana
- 125 g caramele tocate
topping:
- 100 g unt
- 2 mere decojite, taiate felii
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 100 g caramele sfaramate
- 100 g biscuiti digestivi maruntiti
Mod de preparare:
Se pun în robot biscuiţii şi untul şi se formează o pastă. Se unge cu unt o formă cu pereţi detaşabili (0 18 cm) şi se tapetează cu hârtie de copt. Se repartizează pasta de biscuiţi, ridicându-se şi pe pereţi.
Se amestecă brânza cu zahărul, apoi se adaugă ouăle, vanilia, mălaiul, amidonul, iar la sfârşit caramelele.
Se toarnă crema de brânză în formă şi se dă la cuptor 45 min., la o temperatură de 175 °C.
Se topesc 50 g de unt într-o crăticioară, se adaugă felii de mere, se scutură uşor ca să nu li se strice forma, se presară zahărul brun.
Se ţin pe foc 5 min.
Se pun caramelele sfărâmate la bain-marie cu 50 g de unt şi se amestecă până se topesc, apoi se adaugă biscuiţii sfărâmaţi cu mâna şi se omogenizează.
Asamblare: Cu 5 min. înainte de a se scoate prăjitura din cuptor, se pun merele deasupra.
Cât prăjitura este încă fierbinte, fără să i se îndepărteze inelul detaşabil, peste mere se adaugă şi caramelul topit.
Se lasă prăjitura la răcit cca 3 ore, apoi se scoate din formă şi se porţionează.
Cheesecake cu mere şi caramel
Pofta buna!