Cheesecake cu portocale si rodie
PrinteazaCheesecake cu portocale si rodie din: biscuiti digestivi, unt, crema de branza, coaja de portocala, lapte, zahar, pudra, smantana si seminte de rodie.
- 250 g biscuiti digestivi
- 100 g unt, topit
- 700 g crema de branza grasa
- coaja rasa de la 3 portocale – foloseste segmentele de portocala pentru decor
- 3 linguri de lapte
- 100 g zahar pudra
- 500 ml smantana pentru frisca
- semintele de la 1 rodie
Mod de preparare:
Pune biscuiţii într-o pungă de plastic şi zdrobeşte-i cu un sucitor sau aşază-i în robotul de bucătărie şi mărunţeşte-i.
Transferă-i într-un bol, adaugă untul topit şi amestecă bine.
Pune amestecul format într-o tavă de tort cu diametrul de 23 cm.
Folosind o lingură (sau cu ajutorul degetelor), presează amestecul de biscuiţi pentru a forma un blat uniform.
Lasă compoziţia la rece până se întăreşte, timp de 30 de minute.
Pune crema de brânză, coaja rasă de portocale, laptele şi zahărul pudră într-un bol şi amestecă-le bine cu un mixer.
Adaugă smântână pentru frişca şl mixează în continuare, până obţii consistenţa unei creme groase.
Toarnă amestecul peste blatul de biscuiţi şi foloseşte o lingură pentru a nivela suprafaţa.
Dă la frigider cheesecake-ul şi lasă-l până se întăreşte, cel puţin 4 ore sau peste noapte. Inainte de a servi, adaugă peste cheesecake felii de portocale şi seminţe de rodie.
Cheesecake cu portocale si rodie
Pofta buna!