Cheesecake cu rubarba, branza si capsuni

Printeaza

Cheesecake cu rubarba, branza si capsuni din: biscuiţi simpli, unt, cremă de brânză cu 20% grăsime, smântână, zahar, frisca lichida, gelatină pudră, zahăr vanilat, rubarbă, amidon de porumb, căpşuni proaspete, frunze de mentă.

Ingrediente  pentru blat:

  • 275 g biscuiţi simpli
  • 140 g unt

 cremă:

  • 500 g cremă de brânză cu 20% grăsime
  • 140 g smântână
  • 6 linguri zahăr
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 1 plic gelatină pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente pentru amestecul de fructe:

  • 4 fire de rubarbă (800 g)
  • 4 linguri zahăr
  • 200 ml apă
  • 1 plic zahăr vanilat

 pentru decor:

  • 2 linguri amidon de porumb
  • 8-10 căpşuni proaspete
  • câteva frunze de mentă, pentru decor

 

Mod de preparare:

Cheesecake cu rubarba, branza si capsuni: Pisezi biscuiţii cât mai mărunt, îi amesteci cu untul topit şi tapetezi cu ei, în strat subţire, o formă de tort cu pereţii detaşabili, de 26 cm diametru.

Dai forma la cuptor pentru 10 minute, apoi laşi blatul să se răcească. Pui gelatina la înmuiat în apă rece şi procedezi conform instrucţiunilor de pe pachet.

Amesteca cre­ma de brânză cu 4 linguri zahăr, smântână şi vani­lia, apoi adaugi gelatina topită. La final încorporezi frişca bătută bine cu 2 linguri zahăr.

Amesteci totul uşor, apoi torni crema peste blat şi dai la frigider până se întăreşte bine.

Intr-un vas pui 200 ml apă, 4 linguri zahăr, vanilie şi adaugi rubarba tăiată de 2 cm. Laşi să fiarbă la foc mic 10 minute (pentru mai multă aromă, poţi adă­uga şi câteva căpşuni tăiate în două), după aceea strecori fructele şi scurgi siropul.

Amesteci amido­nul cu o lingură cu apă rece, torni peste ele sucul păstrat şi fierbi până ce amestecul se îngroaşă, apoi adaugi bucăţelele de rubarbă.

Laşi să se ră­cească bine, scoţi prăjitura din formă, o muţi pe un platou şi ornezi cu fructelepăstrate.

Pentru decor foloseşti şi câteva căpşuni proaspete şi frunze de mentă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.