Cheesecake cu topping de fructe rosii
PrinteazaCheesecake cu topping de fructe rosii din: blat, ciocolata, branza de vaci, zahar tos, oua, amidon, esenta de vanilie, gem de zmeura, zmeura si fructe.
- 1 blat de tort – cumparat sau preparat dinainte
- 50 g ciocolata alba, racita si razuita, plus 50 g topita – intr-un cornet
- 750 g branza proaspata de vaci
- 100 g zahar tos
- 3 oua
- 2 linguri amidon, cernut
- 1 lingura esenta de vanilie
- 100 g gem de zmeura
- 100 g zmeura
- 300 g amestec de fructe rosii
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 3/170C. Tapeteaza baza si marginile unei forme rotunde de blat cu hartie de copt si asaza o foaie de blat, presara ciocolata alba si preseaza usor.
Cu ajutorul mixerului electric, amesteca branza proaspata de vaci, zaharul, ouale, amidonul si vanilie. Toarna compozitia in forma si da la cuptor 30 de minute. Micsoareaza temperatura la semnul 2/150C si lasa inca 45 de minute, pana cand crema se intareste.
Opreste flacara si lasa sa se racoreasca in cuptor cu usa deschisa 1 ora. Lasa apoi sa se raceasca complet 4 ore sau peste noapte.
Amesteca gemul cu zmeura si strecoara prin sita. Asaza amestecul de fructe pe gratar metalic si orneaza cu ciocolata alba topita, pusa intr-un cornet. Lasa sa se raceasca. Stropeste tortul cu jumatate din sosul rosu, asaza deasupra fructele si serveste cu restul de sos.
Cheesecake cu topping de fructe rosii
Pofta buna!