Cheesecake cu topping de rosii
PrinteazaCheesecake cu topping de rosii din: ou, ulei, sos de rosii, smantana, faina, praf de copt, crema de branza, telemea, ceapa, masline, gelatina, piper, busuioc, oregano, otet.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 1 ou
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri sos de roşii
- 1 lingură smântână
- 2 linguri făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
Pentru crema:
- 200 g cremă de brânză
- 50 g telemea
- 2 fire ceapă verde
- 30 g măsline
- 1/2 plic gelatină
- piper
Pentru topping:
- 1 conservă roşii decojite
- 1/2 plic gelatină
- busuioc
- oregano
- oţet balsamic
Mod de preparare Cheesecake cu topping de rosii:
Pentru blat se freacă gălbenuşul cu uleiul, smântână, puţină sare şi 2 linguri de sos de roşii. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, urmată de albuşul bătut spumă.
Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt şi se coace 15 min. în cuptorul preîncălzit. Se lasă să se răcească, apoi se decupează cu ajutorul unor inele de montat.
Pentru cremă se hidratează 1/2 plic de gelatină în 40 ml apă, cca 10 minute. Se lasă să se dizolve pe baie de abur. Se amestecă telemeaua rasă cu crema de brânză, ceapa tocată, cubuleţe de măsline şi piper.
Se înglobează gelatina. Se toarnă crema peste aluat şi se dă la frigider.
Pentru topping se pasează roşiile cu blenderul. Sucul se fierbe 10-15 min., până scade la jumătate. Se condimentează cu sare, piper, oregano şi busuioc, iar la sfârşit se adaugă oţetul balsamic. Se strecoară.
Se hidratează plic de gelatină în 40 ml apă, cca 10 minute. Se topeşte la bain-marie şi se înglobează în sucul de roşii rece.
Se toarnă peste cremă şi se dau formele la frigider 1-2 ore. Se scot tartele din forme, desprinzându-le de pe margine cu lama cuţitului.
Se presară ceapă verde.
Pofta buna!