Cheesecake cu unt de alune

Printeaza

Cheesecake cu unt de alune: biscuiti, ciocolata alba, unt, mascarpone, banane, crema de branza, unt  de alune de padure, zahar brun, oua, extract de vanilie, ciocolata cu cacao, smantana lichida, lapte.

Ingrediente blat:Cheesecake cu unt de alune

  • 200 g biscuiţi cu unt
  • 2 cubuleţe de ciocolată albă de vanilie
  • 50 g unt nesărat

Ingrediente cremă:

  • 200 g mascarpone
  • 2 banane
  • 200 g cremă de brânză
  • 150 g unt de alune de pădure
  • 50 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • 1 lingură extract de vanilie

Ingrediente topping:

  • 1 ciocolată cu 46% cacao
  • 150 ml smântână lichidă
  • 50 ml lapte
  • 25 g zahăr brun

 

Mod de preparare:

Toci mărunt biscuiţii (în mojar), tai ciocolata în cubuleţe cu un cutit şi topeşti untul în tigaie.

Amesteci bine aceste trei ingrediente, apoi întinzi blatul pe fundul formei de cheesecake şi dai forma la frigi­der, timp de 15 minute.

Amesteci apoi în blender cele trei ouă, cele două tipuri de brânză fină, 150 g de Unt de alune de pădure, extractul de vanilie şi zahărul brun.

După ce ai obţinut o cremă omogenă, guşti să vezi dacă e suficient de dulce, apoi o torni peste blatul pe care l-ai ţinut 15 minute la frigider.

Apoi dai forma de cheesecake cu dia­metrul 18 cm la cuptor, la 160 de grade, pentru circa 35-40 de mi­nute sau până când toată crema se întăreşte uşor şi capătă o cu­loare mai accentuată.

Intre timp,faci şi toppingul: amesteci într-o oală de inox, la foc mediu, cioco­lata întreagă cu 46% conţinut de cacao, smântână lichidă, laptele şi zahărul brun, până când obţii sosul de ciocolată dorit.

După ce prăjitura s-a copt, o scoţi şi o laşi câteva minute la răcit, apoi aşezi deasupra un strat de rondele de banane coapte, după care torni sosul de ciocolată. Laşi la răcit circa o oră, după care introduci prăjitura în frigider, pentru câteva ore.

Dacă se întâmplă ca prăji­tura să nu iasă uşor din formă, iei un cuţit cu lama latâ şi o treci între prăjitură şi inelul exterior, făcând un ocol complet, pentru a ajuta la desprinderea prăjiturii de forma sa.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.