Cheesecake vanilat
PrinteazaO reteta de cheesecake vanilat din: ou, faina, zahar pudra, ulei, lapte, praf de copt, sare, branza de vaci, smantana, galbenusuri, zahar si foi de gelatina.
pentru foi:
- 1 ou
- 125 g făină
- 30 g zahăr pudră
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingură cu lapte
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- sare
pentru crema:
- 300 g brânză de vaci
- 300 g smântână
- 2 gălbenuşuri
- 110 g zahăr
- 4 foi gelatină
Mod de preparare:
Cerne făina împreună cu praful de copt şi puţină sare. Fă în mijloc o adâncitură şi toarnă oui bătut cu laptele, zahărul şi uleiul. Frământă toate aceste ingrediente. întinde din aluat două foi şi coace-le pe fundul tăvii unse cu unt sau ulei, aproximativ 6-7 minute.
Separat, bate smântână până când se întăreşte. Adaugă brânza şi 50 g de zahăr. Freacă gălbenuşurile cu zahărul rămas şi răstoarnă-le peste crema de brânză. Adaugă gelatina înmuiată în apă şi stoarsă.
Pune o foaie într-o formă, toarnă amestecul de brânză şi acoperă cu cealaltă foaie. Presară zahăr pudră şi lasă la rece două ore.
Cheesecake vanilat
Pofta buna!