Sirop de Mere de Casă – Rețeta Simplă și Rapidă. Acest sirop dulce și aromat poate fi folosit pentru a îndulci ceaiurile, a prepara băuturi răcoritoare sau chiar ca topping pentru clătite și deserturi. Preparare: 10 minute Fierbere: 1 oră Total: 1 oră și 10 minute Ingrediente Mere (aproximativ 2 kg): Alege mere dulci și […]
Cheesecake cu zmeura si scortisoara
PrinteazaCheesecake cu zmeura si scortisoara din: biscuiti, unt, scortisoara, branza, mascarpone, zahar, suc de lamaie, gelatina, zmeura.
Ingrediente:
- 200 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 80 g unt
- o linguriţă scorţişoară
- 300 g brânză de vaci
- 250 g mascarpone
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguri suc de lămâie
- un pliculeţ gelatină
- 300 g zmeură
Mod de preparare:
Cheesecake cu zmeura si scortisoara: topeşte untul. Biscuiţii se mărunţesc, se amestecă cu scorţişoara şi untul topit şi răcorit şi apoi se pun ca bază într-o formă de tort cu pereţi detaşabili.
dă la rece până ce este gata umplutura.
prepară gelatina prin înmuiere cu apă. Brânza se mixează cu mascarpone şi zahăr şi apoi i se adaugă gelatina şi sucul de lămâie şi 200 g zmeură. Se amestecă cu delicateţe.
pune brânza peste baza de biscuiţi, se decorează cu restul de fructe, apoi se dă la congelator 15 minute, pentru a se întări rapid, după care se poate servi.
păstrează în continuare la frigider.
Pofta buna!
Piftie de Aripi de Pui: un preparat tradițional românesc, savurat în special în perioada sărbătorilor de iarnă. Este o mâncare rece, aromată și consistentă, care aduce împreună simplitatea ingredientelor cu bogăția gustului. Preparată din aripi de pui, această piftie are o textură gelatinoasă și o aromă intensă, fiind ideală pentru a fi servită ca aperitiv […]