Chefal cu arpagic, manatarci si anghinare
PrinteazaChefal cu arpagic, manatarci si anghinare
Ingrediente:
- 6 chefali (circa 1,400 kg)
- 250 g arpagic
- 250 g manătărci
- sare
- piper
- 120g ulei
- 1 lămaie
- 1 legătură de pătrunjel
- 100 g capere
- 3 anghinare sau 200 g napi
- 1/2 pahar vin
Mod de preparare:
Chefal cu arpagic, manatarci si anghinare: Chefalii se curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare, piper şi se pun într-o tavă cu ulei, minătărcile tăiate, napii la fel şi arpagicul sotat.
Se dă la cuptor circa 25 minute. Pe parcurs se pun caperele şi vinul.
Cînd s-a răcit, se aşază pe un platou cu anghinare opărită, feliuţe de lămîie fără coajă şi pătrunjel tocat.
Pofta buna!