Chefal cu sos de ierburi din: fileuri de chefal, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de chefal sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline Pentru sos: 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 ardei gras mic galben, tocat 1 […]
Chefal cu cartofi si rosii
PrinteazaChefal cu cartofi si rosii din: chefal, cartofi, rosii, ceapa, ulei, unt, ardei iute, lamaie, patrunjel, sare, piper, sofran, chimen.
- 1 kg chefal
- 400 g cartofi
- 200 g rosii
- 100 g ceapa
- 30 ml ulei
- 30 g unt
- 2 ardei iuti
- 1 lamaie
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- piper
- 2 g sofran
- chimen
Mod de preparare:
Cureti peştele, apoi îl speli bine şi îl tai bucăţi. Pui bucăţile de peşte într-un vas termorezistent cu ulei şi condimentezi cu sare, piper şi chimen.
Pe lângă peşte pui ceapa tăiată rondele, cartofii tăiaţi în bucăţi, roşiile tăiate în felii, ardeii iuţi şi feliuţe de lămâie.
Şofranul îl diluezi în puţină apă caldă, apoi torni amestecul pe deasupra peştelui şi legumelor, adaugi untui tăiat bucăţele mici şi condimentezi totul.
Introduci vasul la cuptor pentru 25-30 de minute, la o temperatură de 180°C.
Serveşti preparatul fierbinte, stropit cu zeamă de lămâie şi presărat cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chefal cu legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi, fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g chefal 4 cartofi 2 morcovi 200 g fasole verde 1 ardei gras 1 dovlecel 1 vanata 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi […]
Pofta buna!