Chefal în crustă de caşcaval
PrinteazaChefal în crustă de caşcaval din: fileuri de chefal, miez de nuca, ceapa, ou, ulei de masline, mustar dulce, branza telemea, cascaval, broccoli, sare, piper, lamaie, patrunjel, smantana si sos de rosii picant.
Ingrediente:
- 4 fileuri de chefal
- 100 g miez de nuca
- o ceapa
- un ou
- 50 ml ulei de masline
- o lingura cu mustar dulce
- 300 g branza telemea
- 200 g cascaval
- 500 g broccoli
- sare
- piper
- lamaie
- patrunjel
- smantana
- sos de rosii picant
Mod de preparare:
Fileurile de chefal se spală, se scurg de apă, se condimentează, se ung cu muştaruil dulce şi se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu.
Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi un sfert din el se toacă mărunt.
Brânza telemea şi caşcavalul se dau pe răzătoarea ciu ochiuri mari şi se pun într-un bol.
Se adaugă oul, broccoli tocat, sare şi piper după gust, miezul de nucă tocat mărunt şi ceapa tăiată cubuleţe.
Se amestecă bine cu o furculiţă, se aşază deasupra fileurilor, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc mediu până ce crusta de caşcaval şi broccoli capătă o culoare aurie.
Se scot pe un platou, se presara patrunjel tocat si se servesc alaturi de restul de broccoli fiert.
Pestele in crusta se mai poate servi si cu smantana, lamaie sau sos de rosii picant.
Chefal în crustă de caşcaval
Pofta buna!
Merge si alt peste in afara de chefal, chefalul nu prea e pe toate drumurile si-n afara de asta e si scump