Chefal cu legume la cuptor
PrinteazaChefal cu legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi, fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si piper.
- 700 g chefal
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 200 g fasole verde
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-lîn bucăţi potrivite. Curăţaţi cartofii şi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mai mari. Spălaţi dovlecelul, ardeiul gras şi vânătă, apoi tăiaţi-le în bucăţi.
Puneţi într-o tavă adâncă bucăţile de peşte, împreună cu legumele tăiate şi fasolea verde, tăiată în segmente mari. Stropiţi totul cu ulei, presăraţi cu sare şi piper şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi la foc potrivit circa 45 de minute.
Serviţi peştele cald cu garnitură de legume coapte şi presăraţi deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Pofta buna!