Chefal cu legume si sos
PrinteazaChefal cu legume si sos din: chefali, orez, fasole verde, naut, ceapa, usturoi, patrunjel, capere, lapte, branza cu mucegai, cascaval, lamai, sare, piper, ulei de masline, parmezan, vin.
- doi chefali
- 120 g orez brun
- 300 g fasole verde
- o conservă de năut
- o ceapă albă
- 4 căţei de usturoi
- o legătură de pătrunjel
- o lingură cu capere
- 400 ml lapte dulce
- 200 g brânză cu mucegai
- 200 g caşcaval
- două lămâi
- sare
- piper
- ulei de măsline
- parmezan
- vin alb
Mod de preparare:
Chefalii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se ung cu ulei. Se condimentează, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se umplu cu felii de lămâie, capere, pătrunjel şi usturoi feliat.
Se înfăşoară cu aţă de bucătărie ca să nu se desfacă, se stropesc cu suc de lămâie şi se coc la foc mediu 25-30 de minute. Intr-o oală se pune la fiert laptele cu sare şi piper după gust, brânza cu mucegai şi caşcavalul ras.
Se ia oala de pe foc, se amestecă bine cu telul până se dizolvă totul şi se obţine un sos. Se lasă să se răcească puţin, se adaugă pătrunjel tocat, coajă rasă de lămâie şi se verifică de gust.
Ceapa se toacă, se căleşte în puţin ulei, se adaugă orezul brun, sare, piper, apă şi se fierbe. Când este aproape fiert se adaugă fasolea verde fiartă separat şi năutul, se mai fierb zece minute şi se opreşte focul.
Chefal cu legume si sos
Pofta buna!