Chefal cu sos de ardei, rosii si masline
PrinteazaChefal cu sos de ardei, rosii si masline din: file de chefal, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, ceapă roşie, vermut, ierburi de Provence, roşii prunişoare, măsline fără sâmburi.
Ingrediente:
- 2 bucăţi file de chefal
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
Pentru sos:
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei gras
- 1 ceapă roşie
- 2 linguri vermut
- 1 linguriţă ierburi de Provence
- 5-6 roşii prunişoare
- 100 g măsline fără sâmburi
- 1 legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul şi ceapa. Toci mărunt ceapa, iar usturoiul îl zdrobeşti. Speli ardeiul, îi cureţi şi îi toci mărunt. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în cubuleţe.
Inăbuşi usturoiul şi ceapa în uleiul de măsline încins, iar când se înmoaie, adaugi ardeiul, roşiile, ierburile de Provence şi măslinele şi continui să fierbi sosul la foc mediu, până scade.
La sfârşit torni vermutul, presari pătrunjelul şi laşi să mai dea în câteva clocote.
In timp ce sosul fierbe, ungi chefalul cu ulei de măsline, îl presari cu sare şi piper şi îl frigi pe grătarul încins, câte 7-8 minute pe fiecare parte sau îl coci pentru 20 de minute. Serveşti peştele stropit cu sos.
Chefal cu sos de ardei, rosii si masline
Pofta buna!