Chefal la cuptor cu ardei iuti
PrinteazaChefal la cuptor cu ardei iuti din: chefal, ardei iuti, sare, piper, usturoi, lamai, ulei, hartie pentru copt.
Ingrediente:
- un chefal
- ardei iuţi
- sare
- piper
- usturoi
- două lămâi
- ulei
- hârtie pentru copt
Mod de preparare:
Peştele se spală, se curăţă de solzi şi se eviscerează.
Se unge cu ulei chefalul, se dă cu sare şi piper, atât în interiorul peştelui, cât şi exterior, se pune usturoi pisat înăuntrul şi deasupra lui, unul sau doi ardei iuţi şi se stropeşte cu lămâie.
Se ia o tavă de aragaz, se unge cu ulei, apoi se pune hârtia de copt stropită cu ulei şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Chefalul este delicios acompaniat de un piure de cartofi şi de mujdei frecat bine cu smântână.
Chefal la cuptor cu ardei iuti
Pofta buna!