Chefal la cuptor cu rosii, masline si icre de chefal
PrinteazaChefal la cuptor cu rosii, masline si icre de chefal
- 6 chefali (circa 1,400 kg)
- 400 g roşii
- 1/2 pahar vin roşu
- sare
- cimbru
- 150 g ulei
- 150 g măsline verzi
- 1 legătură de pătrunjel
- 4 căţei de usturoi
- 150 g icre de chefal
Mod de preparare:
Chefalii se curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare şi se pun într-o tavă adancă cu ulei, măslinele fără samburi, usturoiul tocat, roşiile curăţate, tăiate şi stoarse, cimbru, icrele şi vinul.
Se dau la cuptor circa 30 minute. Cînd s-au răcit, se aşază pe un platou şi se presară pătrunjelul tocat.
Pofta buna!
Imi place foarte mult chefalul. UN peste de mare delicios. Ca sa nu mai vorbesc despre icrele de chefal… un deliciu