Chefal cu legume la cuptor
PrinteazaO reteta de chefal de legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi, fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si piper. Chefalul este un peşte marin, migrator foarte apreciat. In sezonul cald stă mai mult pe lângă tărm, intră chiar în gurile fluviilor care se varsă în mare, dar cum se răceşte vremea, se retrage în mare. Unele specimene pot ajunge până la 55cm lungime. In funcţie de mărime, chefalii se numesc ilarie – sub 100g, ostreinos – între 100 şi 200g şi chefal propriu-zis – peste 250g.
- 700 g chefal
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 200 g fasole verde
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-lîn bucăţi potrivite. Curăţaţi cartofii şi morcovii, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi mai mari. Spălaţi dovlecelul, ardeiul gras şi vânătă, apoi tăiaţi – le în bucăţi.
Puneţi într-o tavă adâncă bucăţile de peşte, împreună cu legumele tăiate şi fasolea verde, tăiată în segmente mari. Stropiţi totul cu ulei, presăraţi cu sare şi piper şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi la foc potrivit circa 45 de minute. Serviţi peştele cald cu garnitură de legume coapte şi presăraţi deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Chefal cu legume la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chefal la cuptor
- chefal la cuptor cu legume
- chefal cu legume la cuptor