Cherry pie
PrinteazaCherry pie din: faina, praf de copt, esenta de lamaie, apa, unt, cirese, anason, amidon, zahar.
Pentru blat:
- 250 g făină
- 1 praf de copt
- 2 linguri esenţă de lămâie
- 8 ml apă caldă
- 100 g unt
Pentru umplutură:
- 400 g cireşe
- zeamă de la compot
- 1 anason stelat
- 2 ml de amidon
- 2 g praf scorţişoară
- 5 g de zahăr brun
Pentru glazură:
- 1 albuş ou
- 5 linguri zahăr brun
Mod de preparare:
Intr-un bol, amestecă făina cu praful de copt şi zeama de lămâie. Untul, tăiat bucăţele, îl frămânţi bine cu făina. Adaugi şi apa.
Impachetează-l în folie de plastic şi dă-l la rece 30 de minute. Separat, faci umplutura. Pui pe foc mic zeama de cireşe cu amidonul, zahărul, scorţişoara şi anasonul. Amesteci continuu.
După ce dă în clocot, compoziţia începe să se îngroaşe. Scoate anasonul. Adaugă peste cremă cireşele (fără sâmburi). Lasă să mai dea un clocot, amestecând.
Din aluatul scos din frigider taie un sfert. Pune bucata mai mare într-o tavă rotundă, neunsă, întinzând inclusiv pe pereţi. Peste aluat, se toarnă umplutura de cireşe.
Din aluatul rămas fă un grilaj, care se pune deasupra umpluturii. Bate albuşul de ou, apoi unge grilajul şi marginile prăjiturii. Presară cu zahăr, apoi dă la cuptor, 30 minute.
Cherry pie
Pofta buna!