Cheviche
PrinteazaO reteta delicioasa de cheviche din: file de peste alb, ceapa rosie, ardei iute, lime, sare, frunze de salata verde si coriandru.
- 500 g file de peşte alb
- 1 ceapă roşie mare
- 1 ardei iute
- 2 lime
- sare
pentru decor:
- frunze de salată verde
- 2 linguri coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Spală peştele sub jet de apă rece, taie-1 cuburi şi pune-le într-un castron mare. Taie ceapa foarte subţire şi amestec-o cu peştele, apoi adaugă 1 lingură de sare, ardeiul iute (curăţat de seminţe) tocat foarte mărunt. Amestecă bine toate ingredientele.
Toarnă zeama de lime peste peşte cât să-1 acopere complet. Acoperă castronul cu folie alimentară şi pune compoziţia în frigider să se odihnească circa 2 ore. Aşază câte o foaie de salată pe fiecare farfurie, pune deasupra câte o lingură din compoziţia cu peşte şi presară coriandru proaspăt tocat.
Serveşte acest preparat, după gust, cu porumb fiert la abur sau cu cartofi dulci.
Cheviche
Pofta buna!