Cheviche

Printeaza

O reteta delicioasa de cheviche din: file de peste alb, ceapa rosie, ardei iute, lime, sare, frunze de salata verde si coriandru.

Ingrediente:Cheviche

  • 500 g file de peşte alb
  • 1 ceapă roşie mare
  • 1 ardei iute
  • 2 lime
  • sare

pentru decor:

  • frunze de salată verde
  • 2 linguri coriandru proaspăt

 

Mod de preparare:

Spală peştele sub jet de apă rece, taie-1 cuburi şi pune-le într-un castron mare. Taie ceapa foarte subţire şi amestec-o cu peştele, apoi adaugă 1 lingură de sare, ardeiul iute (curăţat de seminţe) tocat foarte mărunt. Amestecă bine toate ingredientele.

Toarnă zeama de lime peste peşte cât să-1 acopere com­plet. Acoperă castronul cu folie alimentară şi pune compo­ziţia în frigider să se odihnească circa 2 ore. Aşază câte o foaie de salată pe fiecare farfurie, pune deasupra câte o lingură din compoziţia cu peşte şi presară coriandru proaspăt tocat.

Serveşte acest preparat, după gust, cu porumb fiert la abur sau cu cartofi dulci.

Cheviche

Cheviche

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.