Chicken parmigiano cu sos marinara
PrinteazaChicken parmigiano cu sos marinara din: piept de pui, parmezan, paine, ou, oregano, usturoi, ulei, sare, piper.
- 2 bucăţi piept de pui
- 50 g parmezan
- 3-4 felii pâine
- 1 ou
- 1 linguriţă oregano
- 1/2 linguriţă usturoi granulat
- ulei de măsline
- sare
- piper
Pentru sos:
- 500 g roşii
- 4 căţei de usturoi
- câteva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Porneşti cuptorul şi laşi să se încălzească la 200°C.
Pentru sosul marinara, roşiile trebuie opărite pentru a fi decojite mai uşor. Aşadar, pui o oală cu apă la încălzit şi pregăteşti un castron cu apă şi multe cuburi de gheaţă. Când apa a dat în clocot, adaugi roşiile şi le laşi nu mai mult de 1 minut. Le scoţi şi le transferi în apa cu gheaţă.
Le laşi câteva secunde, apoi le decojeşti una câte una şi le tai cuburi. Cureţi şi toci mărunt căţeii de usturoi. încingi puţin ulei de măsline într-o tigaie şi căleşti usturoiul 2 minute. Adaugi roşiile şi reduci focul, lăsându-le să fiarbă 20 de minute.
După acest timp, când sosul s-a îngroşat, adaugi sare şi piper, lei sosul de pe foc şi, când s-a mai răcit, adaugi busuiocul tocat.
Intr-un robot de bucătărie, blenduieşti parmezanul cu pâinea, usturoiul şi oregano. Baţi pieptul de pui cu un ciocan de şniţele până devine subţire. Pregăteşti o farfurie cu făină, una cu amestecul de pâine şi parmezan şi una cu un ou bătut cu puţină apă. Treci fileul de pui prin făină, scuturând excesul, apoi prin ou, prin parmezan şi pâine.
Aşezi puiul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei, apoi dai tava la cuptor pentru 15-20 de minute. La sfârşit, chiar înainte de a scoate puiul, poţi pune o felie de mozzarella peste el, dacă îţi place mai brânzos.
Serveşti puiul cu sosul marinara şi, dacă vrei, cu puţine paste al dente. Poţi înlocui roşiile proaspete cu o conservă de 400 g roşii pasate. In acest caz, sosul se face la fel.
Chicken parmigiano cu sos marinara
Pofta buna!