Chicken satay

Printeaza

Chicken satay

Chicken satay

Ingrediente:

  • 500 g file de piept de pui
  • o căpăţână de usturoi
  • o ceapă mică
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de sos de peşte (sau alt sos, la alegere: de ciuperci, de stridii sau de soia)
  • 3 linguri de ulei (preferabil cel de alune)
  • 2 linguri unt de arahide
  • 100 ml lapte de cocos
  • o lingură de sos chilii
  • o lingură de lemmon grass powder
  • felii lămâie pentru ornat.

Preparare:

Se taie carnea fâşii lungi, subţiri de 1 cm grosime, şi acestea se pun pe beţişoare (ca la grătar), apoi se aşază într-un vas. Usturoiul curăţat, jumătate de ceapă, 1 lingură de zahăr şi sosul se mixează împreună în robot, până rezultă o pastă fină.

Pasta se pune peste carne, se acoperă totul cu o folie de plastic şi se lasă la marinat, câteva ore, amestecând din când în când. Se încălzesc celelalte ingrediente (deja mixate) pentru 5 minute până rezultă un sos consistent.

Carnea marinată se pune pe grătar şi se coace bine. Se întoarce pe ambele părţi, de mai multe ori, adăugând cu pensula câte puţin ulei, dacă este nevoie.

Se aranjează puiul pe un platou – ca razele soarelui -, iar în mijloc se pune sosul, într-un castronel, si se ornează cu lămâie.

Chicken satay.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bine arata. Sosul cred ca este delicious. Trebuie sa fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.