Murături Crocante cu varză din: varza, morcovi, usturoi, ardei iute, frunza de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, sare, apa, otet, frunze de cimbru si marar. Ingrediente: 1 varză mică 2 morcovi 3-4 căței de usturoi 1 ardei iute (opțional, în funcție de preferințe) 1 frunză de dafin 1 lingură de boabe de […]
Chifelute de curcan cu portocale
PrinteazaChifelute de curcan cu portocale din: pulpa de curcan, portocale, condimente, piper, suc de portocale, suc de rosii si verdeata.
Ingrediente:
- 4 pulpe de curcan
- 4 portocale
- condimente pentru friptură
- jumătate de linguriţă de sare
- jumătate de linguriţă de piper
- 2 linguri suc de portocale
- o ceaşcă de suc de roşii
- verdeaţă după gust
Mod de preparare:
Carnea dezosată se toacă în maşina de carne sau în mixer. Dacă folosiţi mixerul, tocaţi carnea mare, deci nu o transformaţi într-o pastă.
Aceasta se combină cu condimentele. Mixaţi şi portocalele cu tot cu coajă, dar fără sâmburi. Turnaţi amestecul peste carne. Se fac chifteluţele.
Acestea se coc într-o tigaie de teflon de calitate, în grăsimea proprie. Nu se foloseşte adaos de ulei.
Faceţi un dressing din tomate, sare, piper, suc de portocale şi o linguriţă de oţet. Cu acest amestec, stropiţi chifteluţele cât sunt încă în tigaie, mai lăsaţi-le câteva secunde, apoi luaţi-le de pe foc.
Ulterior, se servesc cu verdeaţă proaspătă, tocată fin. înfigeţi câte o scobitoare în fiecare chifteluţă.
Chifelute de curcan cu portocale
Pofta buna!