Chifetele delicioase de peste
PrinteazaO reteta simpla de chiftele delicioasa de peste din: peste, ulei, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte, ou, frunza de dafin, faina, cimbru, patrunjel, sare si piper.
- 1 peşte mare, sărat sau congelat
- 2 pahare ulei
- 5 cepe
- 4 căţei usturoi
- 1 ardei iute
- 1pahar lapte
- 1 ou
- 1 frunză dafin
- 250 g faină
- 1 crenguţă cimbru
- pătrunjel proaspăt
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se dezosează peştele cu câteva ore înainte de a fi preparat, se curăţă dc pieliţe şi se taie bucăţi mici. Se pune la prăjit în ulei bine încins, împreună cu ceapa tăiată fin, ardeiul şi pătrunjelul tocatc mărunt.
Se adaugă foaia de dafin şi crenguţa de cimbru. După ce s-a răcit, se scot cimbrul şi foaia dc dafin, se amestecă cu ou, usturoi pisat, sare şi piper, după gust. Se prepară mici chifteluţe care se trec prin faină şi se prăjesc în ulei bine încins.
Poftă bună!