Chifteluţe gratinate cu sos tomat si crustă crocantă
PrinteazaO reteta de chiftelute gratinate cu sos tomat si crusta crocanta din: paste, sare, ceapa, usturoi, carne tocata mixta, ou, piper, boia dulce, ulei, bulion, rosii, parmezan si emmentaler.
- 400 g paste (penne rigate)
- sare
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 500 g carne tocată mixtă
- 1 ou
- piper
- boia dulce
- 3 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- zahăr
- 1 conservă (850 ml) roşii tocate
- 50 g parmezan ras
- 75 g Emmentaler ras
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, astfel încât să nu devină prea moi. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se curăţă şi se toacă ceapa şi usturoiul.
Se frământă carnea tocată cu ou, sare, piper şi boia. Se modelează biluţe şi se prăjesc de jur împrejur în 2 linguri de ulei; se pun deoparte.
Se încinge cuptorul la 200°C. în cratiţa unde s-au prăjit chiftelele se adaugă 1 lingură de ulei şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă bulion, zahăr, pulpă de roşii din conservă, sare, piper şi boia. Se lasă să dea în clocot. Apoi se înglobează parmezanul.
Se unge forma de sufleu. Se amestecă pastele cu sos şi se aşază în formă. Deasupra se aşază chifteluţe şi se presară Emmentaler ras; se coace la cuptor 20 min. Eventual se ornează înainte de servire.
Chifieluţe gratinate cu sos tomat si crustă crocantă
Pofta buna!