Chifle Bundner
PrinteazaChifle Bundner din: drojdie, zahar, supa, faina, boia, unt, bicarbonat, galbenus, branza, smantana, ketchup, sos de soia, carne de vita.
- 1 cub de drojdie
- 1 priză de zahăr
- 1 lingură cub de supă concentrată
- 400 g făină
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 50 g unt moale
- unt pentru tavă
- 1 lingură bicarbonat
- 1 gălbenuş
- 200 g brânză dulce
- 2 linguri de smântână dulce
- 1 lingură de ketchup
- 1/2 linguriţă de sambal oelek
- sos de soia
- 16 felii de carne Bundner (produs crud-uscat din carne de vită)
Mod de preparare:
Amestecaţi bine drojdia cu zahăr, 250 ml apă călduţă şi concentrat de supă. Adăugaţi făina, boia şi unt. Lăsaţi cca 40 de minute la dospit.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Ungeţi tava. Tăiaţi aluatul în 16 bucăţi, formaţi bulgări şi faceţi-le câte o gaură în mijloc astfel încât să aibă forma unor inele.
Puneţi chiflele 1 minut la fiert în apă cu bicarbonat, lăsaţi să se scurgă, apoi aşezaţi-le pe tava unsă în prealabil. Ungeţi-le cu gălbenuş de ou si lăsaţi cca 10 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Amestecati bine brânza dulce cu smântână dulce, ketchup, sambal oelek şi sos de soia. Tăiaţi chiflele în două, prăjiţi-le, umpleţi-le cu carne Bundner şi cu cremă, apoi uniţi jumătăţile.
Chifle Bundner
Pofta buna!