Chifle cu branza si svaiter
PrinteazaChifle cu branza si svaiter din: drojdie, zahar, faina, svaiter, boia, unt, bicarbonat, branza, smantana, ketchup, sos de soia, rucola.
- 1 cub de drojdie
- 1 priză de zahăr
- 1 lingură cub de supă concentrată
- 400 g făină
- 150 g şvaiţer ras
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 50 g unt moale
- unt pentru tavă
- 1 lingură bicarbonat
- 1 gălbenuş
- 200 g brânză dulce
- 2 linguri smântână dulce
- 1 lingură ketchup
- 1/2 linguriţă sambal oelek
- sos de soia
- rucola pentru decorat
Mod de preparare:
Amestecaţi bine drojdia cu zahăr, 250 ml apă călduţă şi concentrat de supă. Adăugaţi făina, 100 g de brânză, boia si unt. Lăsaţi cca 40 de minute la dospit.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Ungeţi tava. Tăiaţi aluatul în 16 bucăţi, formaţi bulgări şi faceţi-le câte o gaură în mijloc astfel încât să aibă forma unor inele.
Puneţi chiflele 1 minut la fiert în apă cu bicarbonat, lăsaţi să se scurgă, apoi aşezaţi-le pe tava unsă în prealabil. Ungeţi-le cu gălbenuş de ou si decorati-le cu restul de brânză. Lăsaţi cca 10 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Amestecaţi bine brânza dulce cu smântână dulce, ketchup, sambal oelek şi sos de soia. Tăiaţi chiflele în două, prăjiţi-le, umpleţi-le cu rucola şi cu cremă, apoi uniţi jumătăţile.
Chifle cu branza si svaiter
Pofta buna!