Chifle cu cascaval
PrinteazaChifle cu cascaval din: cascaval, faina, ulei, sare, drojdie, ou, lapte, zahar.
- 300 g caşcaval
- 3 pahare de făină
- 7 linguri ulei
- 1/2 linguriţă sare
- 1 1/2 linguriţe drojdie uscată
- 1 ou
- 3/4 pahar lapte (apă)
- 2 linguriţe zahăr
Mod de preparare:
Caşcavalul se dă pe râzătoare (dacă este tare) sau se faramiţează cu furculiţa (dacă este moale), se adaugă făina, sarea şi uleiul. Drojdia se dizolvă în lapte călduţ cu zahăr şi când face spumă se adaugă la restul compoziţiei.
Se amestecă totul până rezultă un aluat moale. Se modelează din aluat biluţe, se lasă 45 minute, până îşi dublează volumul. Se coc chiflele în cuptorul preîncălzit la 180-200 grade C până devin aurii.
Pofta buna!