Chifle cu ceapa si mac
PrinteazaChifle cu ceapa si mac din: faina, drojdie, zahar, ulei, sare, ou, mac, ceapa, sare.
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 1 lingură drojdie
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură ulei
- sare, după gust
- 300 ml apă
- 1 ou
- 3 linguri mac
Pentru umplutură:
- 3 cepe
- 5 linguri ulei
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Incingi uleiul, adaugi un praf de sare şi căleşti ceapa până când devine uşor sticloasă. O dai deoparte şi o laşi la răcorit. Freci drojdia cu zahărul, 4-5 linguri de făină şi apă caldă până când se omogenizează.
Laşi maiaua să crească 15 minute. O amesteci cu restul de făină, torni apa caldă, adaugi sarea, ceapa călită şi uleiul Frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se mai tine de mâini.
Il lasi să crească până când îşi dublează volumul, apoi îl împărţi în jumătate, o întinzi o foaie nu foarte subţire, din care decupezi chiflele. Le aşezi într-o tavă tapetată, având grijă să laşi spaţii între ele.
După ce au crescut, 15-20 de minute, le ungi cu ou şi le presari cu mac. Dai chiflele la cuptor până când se rumenesc. Procedezi la fel cu aluatul rămas.
Pofta buna!