Chifle cu ciocolata si frisca

Printeaza

Chifle cu ciocolata si frisca din: drojdie, lapte, ulei, zahar, sare, faina, ou, smantana dulce, ciocolata, lichior de menta, portocala, zahar pudra.

Ingrediente:Chifle cu ciocolata si frisca

  • 20 g drojdie
  • 125 ml lapte călduţ
  • 25 ml ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 2 prize de sare
  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 400 ml smântână dulce
  • 100 g ciocolată
  • 2 linguri lichior de mentă
  • coajă rasă de portocală şi zahăr pudră pentru decorat

 

Mod de preparare:

Amestecaţi drojdia cu lapte.

Adăugaţi uleiul, o lingură de zahăr şi sare. Acoperiţi compoziţia şi lăsaţi-o 15 minute la dospit intr-un loc cald.

Adăugaţi făina şi oul în compoziţie. Frământaţi până obţineţi un aluat uniform, puneţi-l într-un loc cald şi lăsaţi-l încă 40 de minute la dospit.

Frământaţi aluatul şi tăiaţi-l în opt bucăţi. Daţi-le o formă rotundă şi faceţi-le o gaură în mijloc. Lăjaţi-le apoi încă 20 de minute la dospit.

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C în avans şi puneţi hârtie de copt în tavă.

Amestecaţi restul de zahăr cu 3 litri de apă şi puneţi la fiert. Puneţi apoi câte 2 chifle să fiarbă, 2 minute pe fiecare parte. Lăsaţi-le să se scurgă pe un grătar de răcire. Aşezaţi chiflele pe tavă şi puneţi-le la copt cca 25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.

Incălziţi smântână dulce într-o oală. Tăiaţi ciocolata şi topiţi-o în smântână dulce, apoi lăsaţi-o să se răcească bine. Adăugaţi lichiorul de mentă şi bateţi smântână până devine frişca. Tăiaţi chiflele reci în două şi umpleţi-le cu compoziţia de frişcă cu ciocolată.

Decoraţi chiflele cu frişca cu ciocolată, coaja rasă de portocală şi zahărul pudră, apoi serviţi-le.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.