Chifle cu ciocolata si frisca
PrinteazaChifle cu ciocolata si frisca din: drojdie, lapte, ulei, zahar, sare, faina, ou, smantana dulce, ciocolata, lichior de menta, portocala, zahar pudra.
- 20 g drojdie
- 125 ml lapte călduţ
- 25 ml ulei
- 3 linguri zahăr
- 2 prize de sare
- 300 g făină
- 1 ou
- 400 ml smântână dulce
- 100 g ciocolată
- 2 linguri lichior de mentă
- coajă rasă de portocală şi zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare:
Amestecaţi drojdia cu lapte.
Adăugaţi uleiul, o lingură de zahăr şi sare. Acoperiţi compoziţia şi lăsaţi-o 15 minute la dospit intr-un loc cald.
Adăugaţi făina şi oul în compoziţie. Frământaţi până obţineţi un aluat uniform, puneţi-l într-un loc cald şi lăsaţi-l încă 40 de minute la dospit.
Frământaţi aluatul şi tăiaţi-l în opt bucăţi. Daţi-le o formă rotundă şi faceţi-le o gaură în mijloc. Lăjaţi-le apoi încă 20 de minute la dospit.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C în avans şi puneţi hârtie de copt în tavă.
Amestecaţi restul de zahăr cu 3 litri de apă şi puneţi la fiert. Puneţi apoi câte 2 chifle să fiarbă, 2 minute pe fiecare parte. Lăsaţi-le să se scurgă pe un grătar de răcire. Aşezaţi chiflele pe tavă şi puneţi-le la copt cca 25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
Incălziţi smântână dulce într-o oală. Tăiaţi ciocolata şi topiţi-o în smântână dulce, apoi lăsaţi-o să se răcească bine. Adăugaţi lichiorul de mentă şi bateţi smântână până devine frişca. Tăiaţi chiflele reci în două şi umpleţi-le cu compoziţia de frişcă cu ciocolată.
Decoraţi chiflele cu frişca cu ciocolată, coaja rasă de portocală şi zahărul pudră, apoi serviţi-le.
Pofta buna!