Chifle cu faina integrala

Printeaza

Chifle cu faina integrala din: drojdie, zahar, apa, lapte de migdale, ulei de masline, otet de vin, ou, sare, faina integrala, faina alba, faina de malai.

Ingrediente:Chifle_cu_faina_integrala

  • un pachet de drojdie activa sau 2 lingurite si un sfert
  • o lingurita de zahar
  • o treime de cana de apa calduta
  • o cana de lapte de migdale (sau lapte de vaca) la temperatura camerei
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o lingura de otet de vin
  • un ou batut
  • o lingurta de sare
  • 4 cani de faina integrala
  • o cana de faina alba
  • o cana de faina de malai

 

Mod de preparare:

Preparaţi un amestec din drojdie, apă şi zahăr. Peste 5 minute, când s-a dizolvat drojdia, adăugaţi lapte, ulei de măsline şi ou şi amestecaţi bine. Adăugaţi sarea şi jumătate din făina integrală şi frământaţi 4 minute, după care adăugaţi restul de făină integrală şi făina albă.

Mai frământaţi 2 minute şi lăsaţi la crescut o oră. Preîncălziti cuptorul la 170 grade Celsius. Presăraţi mălai într-o farfurie. Formaţi bile de aluat, aplatizati-le puţin şi dati-le prin făina de mălai. Coaceti chiflele într-o tigaie unsă cu ulei câte 5 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, dati-le la cuptor, într-o tavă, încă 15 minute.

Chifle cu faina integrala

Chifle_cu_faina_integrala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.