Chifle cu faina integrala
PrinteazaChifle cu faina integrala din: drojdie, zahar, apa, lapte de migdale, ulei de masline, otet de vin, ou, sare, faina integrala, faina alba, faina de malai.
- un pachet de drojdie activa sau 2 lingurite si un sfert
- o lingurita de zahar
- o treime de cana de apa calduta
- o cana de lapte de migdale (sau lapte de vaca) la temperatura camerei
- 2 linguri de ulei de masline
- o lingura de otet de vin
- un ou batut
- o lingurta de sare
- 4 cani de faina integrala
- o cana de faina alba
- o cana de faina de malai
Mod de preparare:
Preparaţi un amestec din drojdie, apă şi zahăr. Peste 5 minute, când s-a dizolvat drojdia, adăugaţi lapte, ulei de măsline şi ou şi amestecaţi bine. Adăugaţi sarea şi jumătate din făina integrală şi frământaţi 4 minute, după care adăugaţi restul de făină integrală şi făina albă.
Mai frământaţi 2 minute şi lăsaţi la crescut o oră. Preîncălziti cuptorul la 170 grade Celsius. Presăraţi mălai într-o farfurie. Formaţi bile de aluat, aplatizati-le puţin şi dati-le prin făina de mălai. Coaceti chiflele într-o tigaie unsă cu ulei câte 5 minute pe fiecare parte. Când sunt gata, dati-le la cuptor, într-o tavă, încă 15 minute.
Chifle cu faina integrala
Pofta buna!