Chifle cu iaurt
PrinteazaChifle cu iaurt din: faina, praf de copt, iaurt, sana, oua, ulei, sare, susan, mac.
- 850 g făină albă de grâu
- 2 pliculeţe praf de copt
- 500 g iaurt 3,5%
- 200 g sana
- 2 ouă
- 60 ml ulei de măsline
- 2 linguriţe sare
- susan
- mac
- ou bătut
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie special pentru frământare (sau în maşina de pâine). Se scoate aluatul pe masa înfăinată şi se adună sub formă de sul.
Se împarte în 16 bucăţi egale. Se modelează chiflele şi se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt Se ung chiflele cu ou bătut şi se presară susan şi mac. Se coc chiflele 25 minute la 180 °C, cu aburi.
Se lasă la răcit pe un grătar, se feliază şi se formează sandvişuri.
Pofta buna!