Chifle cu peste
PrinteazaO reteta delicioasa de chifle cu: faina, unt, smantana, oua, drojdie, usturoi verde, fileuri de peste, ceapa, ceapa rosie, sare, piper, rosii cherry, spanac verde.
- 500 g făină
- 250 g unt
- 150 g smântână
- două ouă
- 10 g drojdie
- un fir de usturoi verde
- 600 g fileuri de peşte
- o ceapă albă
- o ceapă roşie
- sare
- piper
- roşii cherry
- spanac verde
Mod de preparare:
Apa călduţă se amestecă bine cu drojdia, puţină sare şi făină cât să rezulte un aluat curgător. Se lasă să dospească 10 minute, se adaugă restul de făină, ouăle, smântână şi untul moale.
Se frământă până rezultă un aluat omogen, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute. Pleurile de peşte se curăţă de oasele rămase, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Se adaugă ceapa roşie şi ceapa albă curăţate de foi şi tocate mărunt, usturoiul verde tocat, sare § piper după gust.
Se încinge puţin unt într-o tigaie, se pune amestecul ş se căleşte la foc potrivit 10 minute. Se lasă să se răcească într-o strecurătoare, apoi se amestecă împreună cu ouăle.
Se întind cercuri din aluat, se pune umplutură la mijloc, se împachetează sub formă de bilă, se aşază într-o tavă de cuptor pre sărată cu făină şi se coc la foc mediu 30-35 de minute.
Chifle cu peste
Pofta buna!