Chifle cu pui, ananas si curry
PrinteazaChifle cu pui, ananas si curry din: piept de pui file, ananas proaspăt din compot, telina, chifle, sos de soia, ulei, amidon, curry, sare, piper, salata patrunjel.
Ingrediente:
- 200 g piept de pui file
- 150 g ananas proaspăt din compot
- 1 ţelină mică
- 4 chifle
- 2 linguri sos de soia
- 50 ml ulei
- 20 g amidon
- 1 lingurita curry
- sare
- piper
- 4 frunze de salata
- 2-3 fire de patrunjel
Mod de preparare:
Scurgi ananasul din conservă sau, dacă ai ananas proaspăt, îl tai în cubuleţe. Tai pieptul de pui în fâşii subţiri, pe care le presari cu sare, piper şi curry. Decojeşti ţelina şi o tai în bqjişoare fine.
Treci fâşiile de pui prin amidon şi le prăjeşti în ulei. Adaugi ananasul, iar după 1 minut, pui ţelina, sosul de soia şi zeama de la ananas. Le laşi să se înăbuşe puţin împreună, amestecând uşor.
Tai chiflelor câte un căpăcel şi îndepărtezi miezul. Le umpli cu compoziţia pregătită, iar după ce s-a răcit, acoperi cu câte o frunză de salată, în prealabil spălată şi scursă şi cu pătrunjel fin tocat.
Aşezi deasupra capacul şi ambalezi chiflele în folie de plastic. Le iei cu tine în drumeţie.
Chifle cu pui, ananas si curry
Pofta buna!