Chifle cu rahat
PrinteazaChifle cu rahat din: faina, lapte, unt, ulei, drojdie, zahar, sare, rahat.
- 1 kg făină
- 600 ml lapte
- 200 g unt
- 4 linguri ulei
- 50 g drojdie proaspătă
- 150 g zahăr
- 2 linguriţe sare
- rahat
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia cu 2 linguriţe zahăr, adaugi 2 linguri făină şi puţin lapte călduţ, amesteci şi laşi să crească puţin.
Cerni făina şi sarea, faci loc în mijloc şi pui laptele călduţ, în care ai dizolvat 100 g zahăr, uleiul, drojdia crescută. Frămânţi un aluat moale, care nu se lipeşte de mâini, în timp ce frămânţi, adaugi treptat 150 g unt topit călduţ.
Acoperi aluatul cu un şervet şi laşi la cald, până îşi dublează volumul. Impărţi aluatul în 16-20 bucăţi egale, pe care le întinzi în foi subţiri şi le ungi cu restul de unt topit.
Le umpli cu rahat.
După ce untul s-a întărit, rulezi bucăţile. Pui chiflele în tavă, pe hârtie de copt, le ungi cu un amestec de apă şi făină şi presari susan. După ce dospesc 10 minute, le coci în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc.
Pofta buna!