Chifle cu smantana
PrinteazaChifle cu smantana din: smantana, lapte, zahar, oua, sare, drojdie, faina.
- 400 ml smântână grasă
- 100 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 8 gălbenuşuri
- sare
- 25 g drojdie de bere proaspătă
- făină cât cuprinde
Mod de preparare:
Se aduc toate ingredientele în bucătărie de cu seară, până ce ajung la temperatura camerei.
Se încălzeşte laptele cu 1 lingură de zahăr; nu se lasă să fiarbă. Se toarnă peste drojdie şi se lasă să crească 10 minute. Se adaugă gălbenuşuri, sare, restul de zahăr şi smântână.
Se frământă bine până se desprinde de pe bol. Nu trebuie să fie nici prea vârtos şi nici prea moale. Se lasă să dospească 2 ore.
Se modelează un sul de aluat şi se taie bucăţi, din care se modelează suluri mai mici, de 15 cm. Se răsucesc, se fac opturi. Se presară zahăr tos pe o bucată de hârtie.
Se înmoaie partea de sus a opturilor din zahăr şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc la cuptorul încălzit.
Se scot din tavă şi se acoperă până ce se răcesc.
Pofta buna!