Chifle cu şuncă si caşcaval

Printeaza

Chifle cu şuncă si caşcaval

Chifle cu şuncă si caşcaval

Ingrediente:

  • 800 g făină
  • 200 ml lapte dulce
  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 30 g drojdie
  • 400 g şuncă afumată
  • 300 g caşcaval
  • seminţe de floarea-soarelui
  • zahăr tos
  • sare, piper
  • coriandru proaspăt
  • un ardei gras
  • o ceapă albă
  • pătrunjel

Preparare:

Intr-un castronel se pun drojdia, o linguriţă de zahăr tos, laptele dulce călduţ, sarea, două ouă bătute şi se amestecă.

Se adaugă două linguri de seminţe de floarea-soarelui, untul topit şi răcit.

Se toarnă peste făină, se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la dospit timp de 30 de minute.

Se formează mingiuţe din aluat, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se lasă la crescut timp de zece minute

Se coc la foc mediu până când capătă o culoare aurie. Se lasă deoparte să se răcească, se taie în jumătăţi, se pun felii de şuncă şi caşcaval.

Se presară pătrunjel tocat şi se introduc în cuptor pentru cinci minute.

Chifle cu şuncă si caşcaval

Chifle cu şuncă si caşcaval.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.