Chifle cu şuncă si caşcaval
PrinteazaChifle cu şuncă si caşcaval
Ingrediente:
- 800 g făină
- 200 ml lapte dulce
- 3 ouă
- 100 g unt
- 30 g drojdie
- 400 g şuncă afumată
- 300 g caşcaval
- seminţe de floarea-soarelui
- zahăr tos
- sare, piper
- coriandru proaspăt
- un ardei gras
- o ceapă albă
- pătrunjel
Preparare:
Intr-un castronel se pun drojdia, o linguriţă de zahăr tos, laptele dulce călduţ, sarea, două ouă bătute şi se amestecă.
Se adaugă două linguri de seminţe de floarea-soarelui, untul topit şi răcit.
Se toarnă peste făină, se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la dospit timp de 30 de minute.
Se formează mingiuţe din aluat, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi se lasă la crescut timp de zece minute
Se coc la foc mediu până când capătă o culoare aurie. Se lasă deoparte să se răcească, se taie în jumătăţi, se pun felii de şuncă şi caşcaval.
Se presară pătrunjel tocat şi se introduc în cuptor pentru cinci minute.
Chifle cu şuncă si caşcaval
Pofta buna!