Chifle cu usturoi
PrinteazaChifle cu usturoi din: faina, lapte, drojdie, margarina, miere, sare, ulei, usturoi, marar.
- 200 ml lapte de soia
- 350 g făina
- 2 linguriţe drojdie uscată
- 50 g margarina topită
- 30 g miere
- o linguriţă sare
- ulei
- 6 căţei usturoi
- 2-3 fire mărar
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru aluat se pun în maşina de făcut pâine, se alege programul de frământat şi se lasă inclusiv la crescut. Dacă nu aveţi maşină de pâine, se amestecă ingredientele, apoi coca obţinută se lasă la crescut la loc călduţ, până îşi dublează volumul.
Se scoate aluatul pe masă, se împarte în bile de mărimea unei mandarine şi se lasă la crescut 30 de minute.
Intre timp, se pisează usturoiul, se freacă cu puţin ulei şi se amestecă cu mărar. Bilele de aluat se modelează după dorinţă, se ung cu amestec de usturoi şi se coc 20 de minute.
Pofta buna!