Chifle de cartofi umplute
PrinteazaChifle de cartofi umplute din: creveti, coaja de limeta, sare, maioneza, arpagic, marar, suc de lamaie, zahar, piper, chifle de cartofi, unt.
- 260 g creveti decorticati
- 150 g creveti tigru decorticati
- coaja de la 1/2 de limeta
- 1 1/2 linguri de sare
- 1 1/2 linguri de maioneza
- 1 1/2 lingurite de arpagic, fin tocat
- 1 lingurita de marar, fin tocat
- 1 lingurita de suc de lamaie
- 1/3 lingurita de zahar
- 1 varf de cutit de piper negru proaspat macinat
- 2 chifle din cartofi
- 1 lingura de unt nesarat, topit
Mod de preparare:
Spalati bine crevetii si taiati capetele. Fierbeti crevetii 2-3 minute, apoi intr-o alta oala puneti apa cu gheata si turnati crevetii. Indepartati cojile si lasati 5 minute sa se odihneasca.
Intr-un robot de bucatarie adaugati coaja de limeta, sare, maioneza, arpagic, marar, suc de lamaie, zahar si piper negru si procesati impreuna.
Mai adaugati sare dupa gust. Scoateti crevetii din frigider si amestecati cu pasta de condimente.
Dati inapoi la frigider. Intre timp, crestati chiflele si ungeti cu unt. Adaugati in tigaie si gatiti cate 2 minute, apoi scoateti crevetii din frigider si umpleti fiecare chifla. Decorati cu marar si serviti.
Pofta buna!