Chifle de casa cu rozmarin
PrinteazaChifle de casa cu rozmarin din: drojdie, zahar, apa calda, faina, sare, unt, rozmarin, piper, condimente, ulei de masline.
- 7 gr drojdie uscata
- 1 lingura de zahar
- 1 cană cu apă caldă
- 2 1/2 cani de faina
- 1 linguriță de sare
- 1 lingura unt
- 3 linguri de rozmarin proaspat tocat
- 1 linguriță de piper negru
- 1 linguriță de condimente italiene
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Amestecati drojdie, zahăr și apă și pastrati deoparte 10 minute. Apoi se adaugă făina și untul. Adăugați sare, piper, condimente și 2 linguri de rozmarin.
Framantati timp de 10 minute pe o suprafata presarata cu faina.
Intr-un bol puneti putin ulei de măsline pe partea interioară și transferati aluatul frământat, apoi acoperiti. Lăsați aluatul să crească timp de o oră și jumătate.
Împărțiti aluatul în jumătate și formati două chifle. Apasati usor din loc in loc.
Coaceți la 200C timp de 10 minute.
Scoateți din cuptor și ungeti cu ulei de măsline. Acoperiti cu restul de rozmarin si coaceti timp de încă 10 minute.
Pofta buna!